Cadouri pentru miri la nunta

Căsătoria este un moment special care unește două persoane prin ceremonia sacră de nuntă. Familia, prietenii, cunoștințele dar și colegi de muncă apropiați mirilor, sunt martorii evenimentului în cadrul căruia mirii leagă jurăminte sacre pe viață. 

Aceste momente devin mult mai frumoase și mai pline de semnificație atunci când se oferă cadouri pentru miri. 

Oferirea unui cadou a fost considerat dintotdeauna ca fiind un simbol al aprecierii și al transmiterii celor mai sincere urări pentru proaspeții căsătoriți. Este ocazia prin care, familia, prietenii dar și toți cei apropiați de miri le arată dragostea și sprijinul față de iubirea și fericirea celor doi miri. 

Un cadou de nuntă nu ar trebui să fie considerat ca fiind o plată pentru invitație sau o compensație pentru costurile suportate la petrecerea de nuntă. Cadoul trebuie să exprime sentimentele tale față de cuplu. 

De asemenea, nu trebuie să fie considerat a fi o obligație sau o modalitate prin care să ieși în evidență în comparație cu restul invitaților. Cadoul trebuie să fie unul creativ și special conceput pentru a putea îndeplini dorințele și așteptările mirilor. 

Desigur, găsirea unor cadouri pentru miri potrivite poate să fie o adevărată provocare și nu este deloc simplu să găsești ceva care să fie perfect pentru ocazia căreia i se adresează. 

Astfel, în aceste câteva rânduri, vei putea să descoperi câteva idei de cadouri dar și informații care să te ajute să iei deciziile cele mai potrivite. 

Importanța cadourilor pentru miri la nuntă

Sursa foto: unsplash

Fiecare invitat, nu se preocupă doar în legătură cu ce ar trebui să poarte la o ceremonie atât de specială ci și de cum poate contribui la fericirea mirilor. 

Decizia de a oferi un cadou implică o serie de factori cum ar fi cât de importanți sunt mirii pentru tine, cât de mulți bani ar trebui să cheltui pe un cadou, ce obiecte le sunt utile sau le-ar plăcea. 

Oferirea cadourilor de nuntă are origini foarte vechi, am putea spune, de câteva mii de ani. Inițial, darurile de nuntă erau sub formă de zestre plătită familiei. 

La început, zestrea consta în animale, terenuri, bani și alte bogății. 

Apoi, câteva mii de ani mai târziu, în perioada Renașterii, au transformat cu totul ideea de zestre care a devenit o cutie ornamentală care conținea toate bunurile miresei care erau utile a fi așezate în casa mirelui. 

Pe măsură ce a trecut timpul, au apărut idei noi care au adus în centrul atenției o simbolistică mai puternică. Astăzi, cadourile de nuntă au devenit mult mai creative și, de regulă, mult mai personale. 

Cuplurile moderne caută modalități creative de a-și celebra nunta, iar invitații caută, de asemenea, cadouri de nuntă adecvate, renunțând la ideile vechi. 

Cadouri tradiționale vs. Cadouri moderne

Sursa foto: unsplash

În cazul în care te întrebi dacă ar trebui să alegi un cadou de nuntă tradițional sau să optezi pentru un cadou cât mai modern, acest lucru depinde de preferințele mirilor precum și de cultura și tradițiile pe care ei le respectă. Nu există reguli stricte în această privință dar este bine să iei în considerare câteva aspecte, printre care se numără și contextul în care sunt oferite. 

Cadourile de nuntă tradiționale sunt apreciate mai ales de mirii care au o conexiune puternică cu tradițiile culturale sau de familie și doresc să păstreze aceste obiceiuri. Sunt potrivite mai ales în contextul în care, nunta este de așa natură încât îmbrățișează tradiția și cultura iar mirii pun preț pe acestea. 

Obiectele tradiționale pot avea și o valoare sentimentală puternică deoarece, de exemplu, dacă un membru al familiei dăruiește un obiect care are o încărcătură sentimentală puternică, atunci darul acesta va fi apreciat și prețuit pe termen lung. 

Un astfel de obiect ar putea fi o bijuterie de familie care a aparținut unei străbunici şi se moşteneşte mai departe de fiecare femeie din familie care se mărită.

Pe de altă parte, alegerea unor cadouri pentru miri moderne, oferă o flexibilitate și o varietate mai mare. De asemenea, pot fi mai personale și reflectă gusturile și preferințele individuale ale cuplului. De exemplu, unele cupluri preferă să nu li se ofere un cadou neapărat ci invitații să doneze pentru o anumită cauză nobilă pentru ca și ceilalți să se poată bucura. 

În cele din urmă, cel mai important este să alegi un cadou gândindu-te la miri și la ce ar putea aprecia ei în mod deosebit. Dacă nu știi exact ce ai putea să le oferi, atunci poți să îi întrebi pe cei apropiați. 

Sau, unele cupluri, investesc într-un registru de cadouri de nuntă, online sau fizic de unde pot alege invitații obiectele care le sunt cele mai folositoare. 

La noi în țară, acest obicei nu este atât de răspândit precum în țările occidentale însă, din ce în ce mai multe cupluri au început să apeleze la această soluție, tocmai pentru a evita să primească același tip de cadou din partea a mai mulți invitați. 

Idei de cadouri pentru miri la nunta 

Sursa foto: unsplash

Ținând cont de toate aspectele despre care am vorbit până acum, poate te întrebi care ar fi cele mai potrivite idei de cadouri pentru miri? Ei bine, în această zi specială nu este loc pentru altceva decât pentru fericire și zâmbete. 

Tocmai de aceea, pentru a te inspira, îți vom oferi câteva idei care să te scoată din impas și să le poți face ziua mult mai specială. 

O experiență de degustare de vinuri 

O degustare de vinuri este o experiență pe care orice iubitor al acestei licori a lui Bachus trebuie să o experimenteze măcar o dată în viață. Poate să fie vorba despre o excursie plătită integral la o podgorie de vinuri sau, dacă la nivel local se organizează un astfel de eveniment atunci poți cumpăra bilete de intrare. 

Sesiune foto de cuplu 

Cu siguranță mirii au făcut mii de fotografii la nuntă dar atunci au fost stresați și nu s-au putut bucura de experiență pe deplin din cauza grijilor pentru diverse aspecte legate de eveniment. 

De exemplu, o sesiune foto trash the dress sau pur și simplu o sesiune programată cu un fotograf profesionist le va oferi ocazia să creeze niște amintiri frumoase din primele lor zile în calitate de soț și soție. 

Şi totul, fără a se gândi că trebuie să întrerupă sesiunea foto doar pentru că urmează un alt moment important în programul petrecerii de nuntă.

O escapadă romantică 

Dacă nunta a fost destul de costisitoare și au fost nevoiți să amâne luna de miere pentru o dată ulterioară, atunci poți să le faci o surpriză și să le achiziționezi un pachet turistic într-o locație romantică.

 Nu trebuie să fie un sejur de o săptămână sau două, va fi suficient chiar și un weekend într-o locație unde să fie numai ei doi, de exemplu la o cabană unde să îi aștepte multe flori și șampanie. 

Abonament la un serviciu de streaming 

Pentru serile reci de iarnă și acele momente de după orele de muncă, un abonament la un serviciu de streaming le va oferi ocazia să se relaxeze, să se uite la o comedie amuzantă sau, dimpotrivă, la acel film pe care plănuiesc de mult timp să îl vadă. 

Deși pare să fie o idee de cadou destul de banală, se vor bucura de acesta deoarece le va oferi ocazia să se relaxeze atunci când își doresc să fie singuri. 

Un curs de gătit

În mod tradițional, se spune că soția trebuie să fie o gospodină desăvârșită. Mai ales dacă este vorba despre un cuplu care ține la tradiții și la astfel de obiceiuri, poate să fie un cadou excelent. Totodată, poate să fie și modern deoarece, de exemplu, poți să achiziționezi un curs de gătit în care poți învăța cum să faci sushi. Cu siguranță acest dar va fi apreciat. 

Tablou personalizat 

Mirii, cu siguranță au o fotografie preferată care să îi ilustreze într-o anumită ipostază în locul lor preferat. Poți transforma acea fotografie într-un tablou personalizat și te asigurăm că pe lângă încărcătura emoțională pe care o are va fi un dar apreciat pentru întotdeauna. 

Mai ales dacă știi că urmează să se mute într-o casă nouă, un obiect de decor atât de special mereu este bine venit. 

Angajează pentru nuntă o trupă de cover-uri 

Dacă ești naș sau nașă de cununie, atunci cadoul tău trebuie să iasă în evidență dintre toate cele care se oferă de restul invitaților. O idee foarte bună și care sigur va fi apreciată de miri este să angajezi o trupă de cover-uri care să cânte la nuntă. 

Desigur, aici este important să alegi o trupă care are experiență, care știe cum să creeze o atmosferă de petrecere, care are în spate o echipă completă și, desigur, are capacitatea să interpreteze nu numai cover-uri românești ci și internaționale. 

Preferințele invitaților sunt variate iar o astfel de trupă poate să acopere mai ușor toate dorințele lor. 

O trupă de cover-uri profesionistă întotdeauna îți va pune la dispoziție un playlist variat, scenă, show-uri de lumini, sisteme de sonorizare de înaltă calitate și nu numai. De asemenea, va lega un contract în care sunt expuse clar termenii și condițiile colaborării dar și prețul pentru serviciile lor. 

Dacă ai decis să faci un astfel de cadou, deși sunt foarte multe astfel de trupe pe piață, este important să închei colaborarea din timp, pentru a te asigura că la data la care este evenimentul sunt disponibili şi pot asigura o atmosferă excepțională. 

O selecție de uleiuri de masaj și lumânări parfumate 

Această idee reprezintă o soluție perfectă pentru a dărui cadouri care să le fie utile. Lumânările parfumate și uleiurile de masaj ajută la crearea unei atmosfere romantice și relaxante în doi. 

Cu siguranță, după o petrecere atât de reușită în care le-au fost testate toate limitele au nevoie de un moment de relaxare. Și, ce poate să fie mai perfect decât odihna în intimitatea propriei case și de produse perfecte pentru a le asigura o adevărată sesiune de relaxare? 

Pachet complet de răsfăț la un centru de wellness 

Desigur, dacă vei considera că nu este suficient să te prezinți doar cu niște lumânări parfumate și uleiuri de masaj, atunci poți merge mai departe de atât. 

Achiziționează un pachet complet de răsfăț pentru cupluri la un centru wellness sau spa care se bucură de recenzii foarte bune. În special după nuntă, dincolo de toate lucrurile pe care doresc să le facă, această idee de cadou va fi binevenită. 

Excursie la un castel sau la un conac 

În special pentru cuplurile pasionate de istorie și de tradiții, o excursie romantică la un castel sau un conac boieresc, va reprezenta o experiență perfectă despre care vor vorbi pentru mulți ani. 

Desigur, înainte de a achiziționa orice pachet turistic sau excursie, asigură-te că data rezervării nu coincide cu cea în care cuplul și-a planificat luna de miere. În plus, în astfel de locații poți face și o serie de cereri speciale cum ar fi ca la sosire să îi aștepte o sticlă de șampanie și un coș cu bunătăți diverse. Este un cadou de bun gust și elegant care sigur va fi apreciat. 

Un vin de colecție rar 

Un vin de colecție rar este o idee de cadou de nuntă perfectă deoarece oferă cuplului proaspăt căsătorit o experiență de degustare unică și o amintire valoroasă. Acest cadou transmite grijă și apreciere și le oferă posibilitatea de a savura momente speciale în viitor, consolidând legătura lor într-un mod sofisticat și elegant.

Un telescop de înaltă calitate 

Un telescop de înaltă calitate este un dar de nuntă perfect deoarece oferă cuplului proaspăt căsătorit oportunitatea de a explora împreună cerul și natura într-un mod captivant și educativ.

 Acest cadou încurajează aventura și explorarea, consolidând legătura lor prin descoperirea unor lucruri noi și oferindu-le o experiență memorabilă de conectare cu universul și natura înconjurătoare.

Bilete la un festival de muzică sau artă 

Desigur, dacă amândoi sunt fani ai unei anumite trupe sau se apropie un festival de muzică sau artă unde știi că ar dori să meargă, poți să le faci cadou bilete la acest eveniment. 

O astfel de experiență le va aduce aminte mirilor că într-o căsnicie este loc și pentru distracție în doi și se vor destinde. 

Seturi de lenjerie de pat de înaltă calitate 

Un set de lenjerie de pat de înaltă calitate este un cadou de nuntă perfect deoarece oferă cuplului proaspăt căsătorit confort și lux în casa lor nouă. Această lenjerie de calitate îmbunătățește calitatea somnului și adaugă o notă de eleganță și rafinament în dormitor.

Astfel, acest cadou contribuie la crearea unui mediu confortabil și plăcut pentru cuplu și le oferă ocazia de a-și începe viața împreună într-un mod confortabil și relaxant.

Un kit de grădinărit pentru interior 

Chiar dacă stau într-un apartament și adoră grădinăritul, acest lucru nu înseamnă că trebuie să își pună pasiunea pe pauză. În anumite magazine online sau uneori în pepiniere se pot achiziționa kit-uri pentru grădinărit de interior. Astfel, vor putea să își cultive pasiunea pentru grădinărit și să nu pună pe pauze hobby-ul lor. 

Alături de mesajul potrivit poate să fie un cadou de-a dreptul original. 

Un filtru de cafea profesional 

Un filtru de cafea profesional este un cadou de nuntă perfect deoarece oferă cuplului posibilitatea de a savura cafea delicioasă în fiecare zi, economisind bani și adăugând o notă de confort și plăcere în viața lor cotidiană.

Set de valize asortate personalizate 

Orice cuplu, după nuntă, așa cum este normal, pleacă în luna de miere. Pentru a fi siguri că nu își vor pierde bagajele în aeroport, poți opta pentru un cadou personalizat și care să iasă în evidență prin unicitate, alegând un set de valize asortate personalizate. 

O valiză cu un design unic este mai ușor de ținut sub observație în aeroport. Mirii vor aprecia un astfel de cadou nu numai atunci când pleacă în luna de miere ci și în toate vacanțele care vor urma. Alege valize de la un brand recunoscut pentru calitate pentru a te asigura că le vor putea folosi pentru mulți ani. 

Un patefon pentru a reda muzică de pe discuri de vinil 

Un patefon este un cadou de nuntă perfect deoarece adaugă o notă de nostalgie și eleganță în casa cuplului. Le oferă ocazia de a se bucura de muzica vinilurilor și de a crea momente romantice și de relaxare. Poate să fie un cadou potrivit mai ales pentru un cuplu care ține la tradiții. 

Set de halate pentru baie 

Un set de halate pentru baie este un cadou perfect de nuntă deoarece oferă cuplului proaspăt căsătorit o experiență de răsfăț și confort în fiecare zi. Aceste halate adaugă o notă de lux și de relaxare la rutina lor zilnică și pot contribui la consolidarea conexiunii lor în mediul intim al locuinței.

Un videoproiector 

Pentru o experiență de divertisment de neuitat și similară cu cea trăită într-un cinematograf, un videoproiector poate să fie tehnologia potrivită pe care să o încorporeze în locuința lor. 

Cu ajutorul videoproiectorului pot viziona filme, fotografii sau chiar să organizeze seri de jocuri care să iasă în evidență într-un mod captivant și interactiv. Acest cadou va putea să le ofere ocazia de a petrece timp de calitate împreună. 

Desigur, aceste idei de cadouri pentru miri nu sunt singurele pentru care poți opta dar ceea ce este important este să fii cât mai creativ când le alegi. De asemenea, trebuie să țină cont de preferințele lor și să fie potrivite pentru a petrece timp de calitate în cuplu. 

Până la urmă, este vorba despre o căsnicie unde totul se face în doi iar această afirmație este potrivită chiar pentru a te ghida să alegi un cadou perfect. 

Sfaturi pentru alegerea cadoului perfect pentru miri la nunta

Sursa foto: unsplash

Dacă ești genul de persoană care are un cerc foarte mare de prieteni sau o familie numeroasă, atunci, cu siguranță, primești foarte multe invitații de nuntă. Iar dacă le onorezi pe majoritatea, înseamnă că știi deja că trebuie să te adaptezi nu numai preferințelor mirilor ci și obiceiurilor și tradițiilor care se poartă în zona respectivă. 

În alte țări se obișnuiește ca mirii să primească un cadou, mai mult sau mai puțin scump, iar plicul cu bani este întâlnit la majoritatea nunților românești. Adevărul este că, un cadou de nuntă este mult mai elegant și se practică în general la nunțile moderne. 

În cazul în care mirii îți sunt foarte apropiați, atunci nu este foarte dificil să îți dai seama care ar fi darul perfect pentru ei. Iar dacă ai fost deja de câteva ori acasă la ei, atunci știi exact ce le lipsește. Dar nu toți suntem maeștri atunci când vine vorba despre alegerea unui cadou potrivit, pur și simplu există acele momente în care te simți complet lipsit de inspirație. 

Dar, pentru a te asigura că alegi un cadou potrivit, există câteva criterii pe care îți poți baza selecția. În primul rând, trebuie să iei în considerare preferințele cuplului. Gândește-te care sunt pasiunile, interesele, hobby-urile lor. Un cadou personalizat și bazat pe pasiunile lor va fi mult mai apreciat decât să alegi un obiect la întâmplare care să te salveze de îndatorirea pe care o ai. 

Pentru a face un cadou de nuntă potrivit, poți lua în considerare și etapele din viața mirilor. De exemplu, dacă se vor muta într-o casă nouă, vor avea nevoie de multe lucruri pentru ca să o transforme într-un cămin primitor și confortabil. 

Înainte de toate, este important să stabilești un buget corespunzător și caută opțiuni care să se încadreze în limitele acestuia. Alte criterii după care trebuie să te bazezi atunci când cauți cadoul ideal sunt originalitatea, tematica, nevoile viitoare, preferința pentru tradițional sau modern dar și să aibă o notă de personalitate proprie. 

Amintește-ți că la final cel mai important este gestul de a oferi un cadou de nuntă. Alegerea unui cadou perfect vine din inimă și reflectă relația ta cu cuplul. Mai ales atunci când reușești să oferi un dar care să smulgă un zâmbet, vei ști că este apreciat cu adevărat.

Vrei sa faci evenimentul cu noi?

Te ajutam sa ai parte de cea mai tare experienta muzicala.

Ne dorim sa aflam mai multe detalii despre eveniment, sa iti raspundem la toate intrebarile legate de trupa si de echipa, iar la final sa configuram impreuna oferta personalizata.

Oferte personalizate începând de la 5900 euro